Aanpak

IMG_0262

Alles draait om balans

De insteek bij het kiezen voor bijzonder gezonder is het werken naar een lichaam dat de eigen balans weer kan herstellen. Daarmee richten we ons met name op voorkomen en ervoor zorgen dat het lichaam weer alle voeding krijgt (ook mentaal) om in evenwicht te komen en gaan we de oorzaak aanpakken.  Onderschat het zelfgenezend vermogen van je lichaam niet; wanneer je weet hoe een klacht in de basis tot stand is gekomen kun je het van daaruit oplossen. Daarmee zit het grote verschil met de huidige medische wereld waarbij met name op symptomen/medicatie wordt gewerkt. Zie het als een verschil met olielampjes; ga je olie bijvullen of zoek je naar het lek?

Waarom zijn veel mensen chronisch ziek?

Onze huidige Westerse leefstijl blijkt uit steeds meer onderzoeken de grootste veroorzaker van veel chronisch zieke mensen. Ons lichaam is niet ontworpen voor overvoed aan  gemaksvoeding, we zijn ontworpen om perioden van ongemak en tekort aan voeding het hoofd te kunnen bieden. En dat hoofd ( ons oerbrein) weet ons nog steeds te overtuigen van minder optimale keuzes. Wanneer je je mensbrein kan voeden met de informatie om de juiste keuzes te kunnen maken zullen in 80-90% van de gevallen al enorme gezondheid voordelen te ervaren zijn. 

Schermafbeelding 2019-11-16 om 19.36.45

Krakend je bed uit en flink wat cafeïne nodig om wakker te worden?

Je broekriem los na het eten?

Schaapjes tellen voor het slapen?

Vergeetachtig, vermoeidheid, verminderde haargroei, brokkelige nagels en een verhoogde bloeddruk? Wie heeft er tegenwoordig geen last van?

Veel van deze klachten zijn eenvoudig te verhelpen door enkele aanpassingen in je leefstijl. Als jij een mens bent….dan is een bijzonder gezondere leefstijl geschikt voor jou. Het begrip leefstijl is voor velen net het onduidelijke in het hele verhaal, maar daar geef ik je als oersterk vitaliteits coach inzicht in, bij een plan van aanpak.

Wist je dat volgens cijfers van het CBS:

8,8 Miljoen mensen chronisch ziek zijn

meer dan 52% van de bevolking overgewicht heeft

ruim 1 miljoen mensen een depressie hebben?

Wil jij daar een van zijn? of kies je voor vitaliteit en gezondheid?

Dan zijn er een aantal manieren die voor iedereen anders kunnen zijn. Wat met name van belang is: wat wil je als eerste aanpakken en wat neem je verder mee in en uit je rugzakje.

Familiar is niet genetisch; maar je “erft” deels wel leefstijl. Ik kijk vanuit genetica hoe een lijf het meest optimaal kan presteren; dat je lichaam een bepaalde klacht heeft, heeft te maken met de manier van ermee omgaan. Dat stukje is het Epigenetische deel waar iedereen zelf invloed op heeft!  

In eerste instantie zal mijn aanpak erop gericht te zijn om te gaan genezen, vervolgstappen kunnen zijn in de richting van optimaliseren. Alles volgens de visie vanuit mijn oersterk coach opleiding.