De oorzaak van de oorzaak

Hoe werkt het hoofd

Geen symptoombestrijding

Een bijzonder gezondere leefstijl is een manier van leven die rekening houdt met je genenpakket als homo sapiens sapiens, als mens. We hebben allemaal DNA en daarop zitten schakelaars die aan of uit kunnen. Dat je een bepaalde ziekte of aandoening krijgt betekent dat er een schakelaartje om is gezet. En net zoals bij een lichtschakelaar……je kunt die schakelaar ook weer “uit” zetten. Hoe? Dat heeft vooral te maken met waar je het meeste in onbalans leeft. Besef dat dit in ruim 95% van de aandoeningen mogelijk is;  <2% is aangeboren.   

Uit diverse studies onder een-eiige tweelingen is duidelijk naar voren gekomen dat je met exacte hetzelfde genenpakket, maar een andere manier om daarvoor te zorgen een verschil maakt in gezondheid; en dat is dan de epi-genetica.  

Kennis + actie = resultaat  

Gezondheidszorg heeft geen oog meer voor preventie. Een belangrijk punt binnen een consult is dat ik je uitleg hoe iets ontstaan is in jouw lichaam; wanneer je snapt hoe processen werken kun je daarom gefundeerdere keuzes maken die vanuit kennis aangestuurd worden. 

Stuur je eigen leven weer richting energie en gezondheid  

Gezondheid = iedere keer de juiste keus maken 

n
Hoe “werkt” het om bijzonder gezonder te worden?  

 Ik denk dat het eenvoudigweg te zien is als een olielampje op je dash board;  je auto heeft een klacht. 

Je kunt een aantal dingen doen inzake een brandend olielampje:  

 • Gewoon negeren want misschien is het niet heel ernstig 
 • Draadje doorknippen 
 • Olielampje eruit halen  
 • Olie bijvullen  
 • Zoeken naar het gaatje waar de olie wegloopt  

En vertaal dat dan eens naar jouw lichaam dat een klacht heeft zoals: beetje pijn in gewrichten, weinig energie, niet altijd een vrolijk humeur, slecht slapen en zo kun je voor jezelf vast nog wel wat bedenken. 

Wat ga je doen? 

 • Gewoon doorgaan, want van hard werken is nog niemand dood gegaan  
 • Naar een arts om te zorgen dat hij een pilletje heeft om je klacht niet meer te hoeven voelen? 
 • Of ga je eens verder kijken naar de oorzaak van de oorzaak; waar lekt jouw energie door weg en heeft je lichaam het zo moeilijk om in balans te blijven.  

 

En het antwoord
op die vraag zal leiden tot een bijzondere gezondheid in vergelijking met inmiddels meer dan 50% van de Nederlanders die dagelijks gehinderd worden door een chronische klacht of ziektebeeld en dagelijks een of meer medicijn slikken.  

 

 

 

alles draait om leefpatroon en is onder te verdelen in: 

 • Voedingspatroon 
 • Beweegpatroon 
 • Ontspanpatroon  

 

Ik bekijk samen met jou welke peiler aandacht nodig heeft en welke peiler je zelf als eerste aan wil gaan sterken; 

Ik zal je ook duidelijk uitleggen wat er achter de klachten zit in het kader van lichaamsprocessen; hierdoor ga je jezelf beter begrijpen en is bewuste keuzes maken een stuk beter vol te houden.