FAQ

Is een bijzonder gezondere leefstijl voor iedereen geschikt?

Nou eerlijk gezegd is het een must voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen en ziekten wil voorkomen. Wat tegenwoordig als “normaal” gezien wordt, vinden onze genen bepaald niet normaal en zullen daar op reageren met ziektebeelden. Als je een televisie koopt krijg je daar een uitgebreide handleiding bij; bij je geboorte heb je die niet mee gekregen en eerlijk is eerlijk; ook jouw ouders zullen waarschijnlijk geen “professionele opvoeders” zijn geweest.

Hoe snel voel ik resultaat

De ene persoon is de andere niet; maar in het algemeen zou je er binnen een aantal dagen zeker wel anders moeten voelen. Ga je over op een bijzonder gezonder voedingspatroon dan is de regel een beetje dat je lichaam een dag of 3 nodig heeft voor de eerste omschakeling en daarna na een dag of 10 er zo goed als aan gewend is. Het is een proces.

Hoe kom ik van mijn chronische aandoening af?

 Hoe ben je er aan gekomen?

Iedereen heeft een route afgelegd naar een chronisch probleem en daarbij zal iedereen wellicht andere ideeën hebben over wat hij/zij opgelost wil zien. Maatwerk aanpak en begeleiding zal je verder helpen naar gezondheid.

Wat is het verschil met reguliere geneeskunde?

Veel artsen zijn opgeleid om een passend medicijn bij een bepaalde klacht te vinden. Hoe die klacht ontstaan is en daarmee aan de gang gaan…daarin ligt duidelijk het grote verschil met aanpak via leefstijl en epigenetica. Het kan  ook aanvullend werken, dus stop nooit zo maar met je medicijnen zonder overleg met je huisarts of specialist.

Leefstijlcoach? wat doe je dan

Veranderen is allesbehalve makkelijk, maar je leefstijl aanpassen is vrij eenvoudig!

Als leefstijlcoach snap je als geen ander hoe moeilijk het is om patronen te doorbreken en te veranderen naar gezonder leven.

Als leefstijlcoach ga je mensen inzicht geven in hoe hun lichaam eigenlijk werkt, zodat je voor jezelf de juiste keuzes kan nemen.

Ik kan je in laten zien waarom je lichaam reageert zoals het doet; aan jou de keus om daar mee aan de slag te gaan. Maar wanneer je weet wat de oorzaak van de oorzaak is, zul je de keuzes makkelijker kunnen maken.

Maar het zit in de familie

Ja en dat is logisch als je weet dat een groot deel van je klachten veroorzaakt is door epigenetica. Je “erft” als het ware denkpatronen en leefstijl, maar laat die ook gewoon weer te veranderen zijn zodat wel de juiste DNA schakeltjes aan staan