het wondermineraal

Als ik een van de meest voorkomende tekorten mag benoemen dan is dat wel magnesium tegenwoordig. Opvallend is dat er weinig te vinden is over welke zaken er echt binnen een paar dagen opgelost kunnen worden door simpelweg de voorraad magnesium weer op peil te gaan houden.

Zowel een te druk hoofd als een onrustig lijf of juist een lijf dat te stram is zullen gebaat zijn bij iets simpels als Magnesium. Mogelijk ook herkenbare signalen; trillend ooglid of krampen.

Klachtenpatroon

Magnesium..het is geen vitamine maar een mineraal en zou je binnen moeten krijgen via je voeding. Als advies wordt 400mG per dag gegeven.

Hoeveel moet je momenteel eten om die hoeveelheid binnen te krijgen? Het zit hoofdzakelijk in de kern van groene groenten. Dus je zit goed als je die meer gaat eten. Liefst allemaal rauw en minimaal iets van 300 gram  Vergeet even dat er een groot deel verloren gaat door bewaren en bereiden dus tja. Dat onze huidige groenten al lang niet meer de hoeveelheden bevatten die jaren geleden erin zaten wegens uitputting van de aarde. Je voelt em al aankomen denk ik. Bijna onmogelijk om voldoende binnen te krijgen via je voeding.

Dan het volgende; wanneer je al wat  (chronische) aandoeningen hebt, gaat de opname ook nog eens moeilijker. Veel medicatie belemmert de opname enorm, dus alleen al daarom zou je extra bij mogen suppleren. Het is zelfs medicatie die in de top 5 staat van de meest voorgeschreven of over de toonbank verkochte medicatie in Nederland.

Magnesium heeft je lichaam extra nodig in stressvolle situaties en het hoeft verder weinig uitleg dat we dat momenteel iets te veel hebben. Wanneer je dan ook lekker actief kunt zijn en iets van 3 x per week gaat sporten dan heeft je lijf ook/nog  meer nodig dan “gemiddeld”.  Veel mensen toch enige vorm van uitdagingen met bloedsuikerspiegels; ook daardoor rooft het lijf enorm veel magnesium weg. Eet je dagelijks brood, dan voorkomen de fytaten  de opname van Magnesium. Je lijf heeft ook hulpstoffen nodig om het op te kunnen nemen en cellen die gezond zijn. En zo is er nog wel een heel lijstje te noemen waarom het nuttig zou kunnen zijn om extra te gaan gebruiken.

Nu is magnesium vrij veilig in te zetten, dus doe eens gek en probeer eens een pot om te ervaren wat het voor jou kan betekenen. Ik kan echt niet meer zonder!

maar welke dan?

Als je tot zo ver hebt gelezen wil je waarschijnlijk weten welke en hoeveel, want als je een beetje gaat zoeken is het een enorm bos en ze beloven allemaal veel.

Ik zal de onderverdeling kort uitleggen. Je wilt natuurlijk een goed opneembare vorm zonder de bekende bijwerking als diaree. Dan ga je zoeken naar magnesium in organische vorm en een complex als in…een samenstelling met de noodzakelijke middelen om de magnesium ook daadwerkelijk op te kunnen nemen. Sommige merken noemen het elementair: dat geeft dan ook aan dat het goed opneembaar is. Van vrijwel de meeste verkochte poeders en tabletten mag je er vanuit gaan dat je lijf daar slechts 40% van op kan nemen en de goedkopere varianten belanden vaak voor 80% weer in de toiletpot.

Heb je dus 100 gram magnesium Citraat; dan krijg je 40 gram binnen in je cellen als alles goed gaat. Dus reken dan even uit wat je daadwerkelijk mag gebruiken.Probeer uit te zoeken hoeveel elementair magnesium een dosering bevat.

Als je een anorganisch vorm gaat inzetten zonder co-factoren is de kans groot dat je diaree krijgt.  Laat in ieder geval staan; de  -oxide uitvoeringen en de sulfaten, of je moet ze als laxeermiddel in willen zetten; dat kan natuurlijk ook.

De best opneembare vorm is deze van Energetica natura: magnesium Glycerofosfaat. bestel je via deze link dan krijg je 10% korting. Ook de versie van Bonusan is er een die ik adviseer in mijn praktijk: Magnesan Forte Plus.  Klik je op deze link dan krijg je ook daarmee de therapeuten korting.

De Citraat wordt meestal ingezet voor de spieren; dus bij spierkrampen of gewrichtsproblemen. ben je bekend met de citroenzuurcyclus, dan weet je waar die zo goed past Bij onrust in het hoofd en alles dat daarmee samenhangt zou je de hulp kunnen gebruiken van de taurine. Magnesium tauraat en bisglycinaat zijn daarvoor de meeste geschikte uitvoeringen. Heb je last van onrustige slaap dan is het wel een idee om een half uur voor bedtijd in te nemen.

Meer energie en rust in je hoofd

De juiste magnesium

vermijd enzymremmers

Reduceer stress

Eet bijzonder gezonder