Onze verbondenheid met de zee

Omega 3 vetzuren: waar we echt bijna allemaal een tekort aan hebben maar de meeste reguliere “genees” kunde geen oog voor heeft. En aangezien er “vet” in de naam staat denken de meeste mensen  dat dit slecht is 

wat is omega 3

Eet je 3 x per week voldoende vette en wild gevangen vis eet en gemiddeld een handvol rauwe ongezouten noten per dag zit je waarschijnlijk vrij goed. Besef dat het een verhouding is; omega 3 : omega 6 en  zou idealiter op 1:4 of minder uit mogen komen.  Dan is niet alleen voldoende omega 3 vetzuren eten van belang; om de balans te herstellen is het ook noodzakelijk om de hoeveelheid omega 6 te verminderen. Je krijgt met het huidige voedingspatroon eigenlijk te veel omega 6 binnen.  

Wanneer je weet dat het overgrote deel van onze voeding meer dan 300 jaar geleden uit  veel vis, schaal en schelpdieren bestond EN daarnaast nauwelijks omega 6 bevatte kun je wel uitrekenen dat ons huidige voedingspatroon niet bepaald vitaal te noemen is. 

Het gaat hierbij niet zo zeer om de omega 3 op zich, maar ook om de EPA en DHA die erin zitten. Een optimale gezondheid kun je niet bereiken zonder deze voedingsstoffen. Omega 3 verzuren maken alle celwanden weer flexibel en daardoor is er weer een betere verdeling in je lichaam mogelijk van anders stoffen die overal naartoe getransporteerd moeten worden door de rode bloedcellen. Denk hier aan mineralen en vitamines die op die manier in de cel terecht kunnen komen.

Wij gebruiken zelf de  kleine capsules van Bonusan: met name omdat deze een van de laagste TOTOX waarden heeft en de hoogste DHA waarden en dat is uniek! Ik adviseer de eerste maand een dubbele dosering te gebruiken om tekorten weg te werken, daarna volstaat 250 per dag. Er zijn ook versies die helemaal Vegan zijn en speciale kinderuitvoeringen. Kijk via deze link om gebruik te maken van de therapeutenkorting

Zelf te meten

Waaraan merk je dat je een te lage omega 3 index hebt?

   Met klachten als gewrichtsproblemen, denkvermogen, hormonale klachten, huidirritaties, slaapproblemen, energie tekorten en darmklachten is de kans zeer groot dat supplementeren met een goede omega 3 olie met voldoende EPA en DHA al binnen 2-4 weken resultaat laat zien! Iedere cel van je lichaam is gebaat bij dit vetzuur; het effect op hersenen en ogen is het snelste te bemerken; deze bestaan voor ruim 70% uit vetzuren en als je die niet voldoende binnenkrijgt via je voeding kunnen die minder goed werken. Zeker als je verhoogde kans op hart en vaatziekten loopt is dit een van de meest belangrijke supplementen.  

En wat als je zelf met 2 druppels bloed kan meten hoe het met jouw status is? In de persoonlijke consulten zal ook dat zeker een aanvliegroute zijn in mijn plan van aanpak.

Een goede omega 3 olie kenmerkt zich door:  

  • Een hoog gehalte aan EPA en DHA 
  • Een lage Totox waarde 
  • Heeft geen vissmaak en boer je niet op  
  • Is gezuiverd, dus bevat geen zware metalen 
  • Is gemaakt van duurzaam gevangen vis 

Gebruik je capsules? lees dan eens na hoeveel je er moet innemen wanneer je 250Mg EPA en DHA  per dag wil halen. Daarnaast; snijdt deze eens doormidden en ruik! Oude vis stinkt 

Wil je de uitdaging echt aan dan wil ik je uitnodigen om eens een test te doen waarin je kan laten meten wat deze capsules voor jou als resultaat geven in je bloed.

Onze genen zijn visser/jager verzamelaar

Voorkom laaggradige ontstekingen

Omega 3 Vetzuren

EPA en DHA zijn noodzakelijk voor al je cellen

Bewezen gezondheidsclaims