Mijn eigen reis naar gezondheid

Ik zal je uitleggen hoe mijn praktijk tot stand is gekomen.

Voor mij is het deels begonnen met goede voeding uitzoeken voor onze eerste viervoeter.....

Vanuit de gedachtengang dat een hond een Carnivoor is...vrij vertaald..vleeseter ben ik op zoek gegaan naar voeding die geschikt is voor die diersoort. Echter de analyses van menig brok...daar ontbreekt een belangrijk ingrediënt aan.

Uiteraard probeer je dan alle adviezen uit van mensen die al heel lang honden hebben, maar toch zit er bij mij iets in dat altijd zelf na wil denken en redeneren. Voor onze eigen voeding zette ik dan ook vraagtekens bij de schijf van 5.

Vanuit een gedachtengang dat een hond soortgeschikt voer moet eten ben ik ook eens kritisch naar ons eigen voedingspatroon gaan kijken vanuit Paleo stroming. En met gezond eten alleen ben je er nog niet helemaal.

Mijn moment dat ik echt de knop heb omgezet is bij het willen kopen van een nieuwe lange broek. De maat die ik "normaal" altijd had die paste ik niet! echt een Eye-opener en daarbij werd ik zelfs extra geholpen door de vriendelijke verkoopster die zei: "maar dan neemt u toch gewoon een maatje groter"..nou dat is em niet geworden! zonder broek maar met een plan dat het anders moet naar huis gegaan. Want nu een maatje groter toegeven waar gaat dat dan eindigen?
Langzaam maar zeker heb ik mijn voedingspatroon omgegooid; onbewerkt, dus zonder pakjes en zakjes, geen kant en klaar diepvries maaltijden ( want in de tijd dat dit speelde waren er nog amper kant en klaar maaltijden in de supermarkt)
in een kleine 2 jaar ben ik 12 kilo kwijtgeraakt en die zijn er niet meer bij gekomen.
Je gaat je steeds meer inlezen en mijn honger naar informatie werd ook groter.
Mijn carrière is eigenlijk begonnen door voedingsadvies aan honden eigenaren, waarbij veel jeuk en huidklachten verdwenen wanneer ze overgingen op rauwe vleesvoeding.
Als ik ook advies aan mensen wilde geven vond ik dat ik net even wat meer kennis nodig had. Vandaar mijn opleiding in de eerste lichting oersterk coaches.

de gezondheids peilers

waaruit bestaat het gezondere leefstijl?

Ontspanning en stress reduceren
40%
bewegen en sporten
30%
voedingspatroon en eetpatroon
40%
Mindset
20%

Ook voor de viervoeters geef ik nog steeds voeding en gedrag gerelateerde adviezen vanuit een natuurlijk oogpunt. Ik heb jarenlang een honden uitlaatservice gehad, hondenschool en gedragstherapie. Dit alles is super mooi te combineren. Want ook het voedings en beweegpatroon van de viervoeter is van belang voor zijn of haar vitaliteit. De specifieke website hiervoor is mijn andere website http://www.petoil.nl