fruit-taart lunch of ontbijt

Nou….als je vindt dat je door een ander voedingspatroon minder lekker kunt eten….wat denk je dan van een paar keer per week appeltaart als ontbijt?

Ontbijt en lunch variatie

om aan 500 gram groenten en fruit per dag te komen als minimal doel zul je anders moeten gaan denken. Met saaie boterhammen met kaas krijg je amper vezels binnen en redelijk wat anti-nitrieten.

Ga over op een paar keer per week een fruitontbijt. In ze zomerperiode kun je heel veel fruit kwijt in je yoghurt of kwark of je sapje en smootie. In de winter is het fijner voor je energie systeem om warmer te eten. Dat kun je bereiken door verwarmende ingrediënten toe te voegen aan een basis recept zoals gember, kurkuma, rode peper of kaneel. En je snapt dat je in de zomer ook weer wat verkoelende items toe kan voegen zoals pepermuntblaadjes en komkommer reepjes

Winter ideeën

Varieer in de winter met winterfruit zoals appels (lekker rijp laten worden) bananen en peertjes. Je kunt het gerecht wat warmer maken door verwarmende kruiden zoals kaneel, gember(poeder) koek en speculaasmix, peper en zaden. Vergeet op z’n tijd niet ananas of mango toe te voegen.

Zomer idee

In de zomerperiode kan je lijf energetisch gezien beter tegen koude voedingswaren. Dierlijke zuivel is dan voor velen makkelijker te verteren dan in de winterperiode. Je kunt in warme perioden dan ook wat pepermunt blaadjes of komkommer toevoegen. Ook wanneer je veel meloen gaat gebruiken zal het afkoelend werken in je energie systeem.

Varieer lekker met je fruitontbijt. Maak ook eens een bakje met alleen fruit en noten en zaden zonder dit te bakken. kokos strooisel erop maakt het een echt feestje. Ben je nog niet toe aan echt suikervrij dan kun je nog even “smokkelen” met wat rauwe honing erdoorheen.