Rondje koelkast soep
Een van de makkelijkste manieren om aan meer groenten te komen in je eetpatroon is door dagelijks een flinke bak soep te eten bij je lunch of diner. Daarbij kun je ook al je groenten restjes een beetje opwerken, want eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of het kan wel in de soep.
Soep; altijd goed!
Vooral in de herfst en winterperiode zullen er pompoenen te vinden zijn in de winkel. Deze vallen onder de koolhydraten, maar zijn wel cellulair.
Wanneer je er dan nog wat vette items bij doet voor het opdienen ga je de glycemische index nog een stuk verminderen als je net begonnen bent met het aanpakken van je insuline resistentie.
Snijdt alles in blokjes en roerbak het geheel heel even in de roomboter of kokosolie; daarna water erop totdat het net onderstaat en rustig een half uurtje laten pruttelen.
Als variatie kun je ook kaneel, koekkruiden of gember erin doen.
(vega) soepballetjes ook een super lekkere variatie als je net wat meer bite wil hebben
Maak gewoon een hele grote pan soep: vries een deel daarvan in en als je een dag hebt dat je te weinig tijd hebt, heb je altijd een reserve voorraad. Zo voorkom je makkelijker dat je terugvalt in verkeerde keuzes